Blog Single

پوسیدگی دندانی

پوسیدگی دندانی

Rate this item
(1 Vote)

ﭼﻨﺎﻧﭽﻪ ﭘﺲ ﺍﺯ ﺧﻮﺭﺩﻥ ﻏﺬﺍ ﺑﻬﺪﺍﺷﺖ ﺩﻫﺎﻥ ﻭﺩﻧـﺪﺍﻥ ﺭﻋﺎﻳـﺖ ﻧﮕـﺮﺩﺩ ﻭﺳﻄﺢ ﺩﻧﺪﺍﻧﻬﺎ ﺗﻤﻴﺰ ﻧﮕﺮﺩﺩ، ﻣﻴﻜﺮﻭب های ﺩﺍﺧﻞ ﺩﻫﺎﻥ ﺑﻪ ﻫﻤﺮﺍﻩ ﺧـﺮﺩﻩ های ﻣﻮﺍﺩ ﻏﺬﺍﻳﻲ ﻭﻣﻮﺍﺩ ﻗﻨﺪﻱ ﻻﻳـﻪ ﺍی ﺭﺍ ﺭﻭی ﺩﻧـﺪﺍﻧﻬﺎ ﺗﺸـﻜﻴﻞ ﻣـی ﺩﻫﻨﺪ ﻛﻪ ﭘﻼﻙ ﻣﻴﻜﺮﻭﺑﻲ ﻧﺎﻣﻴﺪﻩ ﻣﻲ ﺷﻮﺩ. ﺍﻳﻦ ﭘﻼﻙ ﻻﻳﻪ ﺍﻱ ﻧﺮﻡ ، ﺑﻲ ﺭﻧﮓ ﻭ ﭼﺴﺒﻨﺪﻩ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺑـﻪ ﺗﻨﻬـﺎﻳﻲ ﺑـﺎ ﺁﺏ ﺷﺴﺘﻪ ﻧﺸﺪﻩ ﻭﺑﺮﺍﻱ ﭘﺎﻙ ﻛﺮﺩﻥ ﺁﻥ ﺍﺯﺳﻄﻮﺡ ﺩﻧﺪﺍﻧﻬﺎ ﺑﺎﻳﺪ ﺍﺑﺘﺪﺍ ﺍﺯ ﻧﺦ ﺩﻧﺪﺍﻥ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻛﺮﺩﻩ ﻭﺳﭙﺲ ﺩﻧﺪﺍﻧﻬﺎ ﺭﺍ ﻣﺴﻮﺍﻙ ﺑﺰﻧﻴﻢ.  

 

ﭼﺮﺧﻪ ﻋﻮﺍﻣﻞ ﻣﻮﺛﺮ ﺩﺭ ﺍﻳﺠﺎﺩ ﭘﻮﺳﻴﺪﮔﻲ

 

ﭘﺲ ﺍﺯﺧـﻮﺭﺩﻥ ﻏـﺬﺍ ﻭ ﺭﺳـﻴﺪﻥ ﻣـﻮﺍﺩ ﻗﻨـﺪﻱ ﺑـﻪ ﻣﻴﻜﺮﻭﺑﻬـﺎﻱ ﭘـﻼﻙ  حدودا 2-5  ﺩﻗﻴﻘﻪ ﺑﻌﺪ، ﺍﺳﻴﺪ ﺗﻮﻟﻴﺪ ﻣﻲ ﺷﻮﺩ ﻛﻪ ﺩﺭﻃـﻲ 10 دقیقه ﻣﻴﺰﺍﻥ ﺍﻳﻦ ﺍﺳﻴﺪ ﺑﻪ ﺣﺪﺍﻛﺜﺮ ﻣﻲ ﺭﺳﺪ ﻭﺗﺎ ﺣﺪﻭﺩ ﻳﻚ ﺳﺎﻋﺖ  ﻣﺤﻴﻂ ﺩﻫﺎﻥ ﺩﺭﺣﺎﻟـﺖ ﺍﺳـﻴﺪﻱ ﺑـﺎﻗﻲ ﻣـﻲ ﻣﺎﻧـﺪ ﺗـﺎ ﺑـﻪ ﺣﺎﻟـﺖ ﻋـﺎﺩﻱ  ﺑﺮﮔﺮﺩﺩ.

 

محل های ﺷﺎﻳﻊ ﭘﻮﺳﻴﺪﮔﻲ 

ﻣﺤﻠﻬــﺎﻱ ﺷــﺎﻳﻊ ﺗﺠﻤــﻊ ﭘــﻼﻙ ﻣﻴﻜﺮﻭﺑــﻲ ﺑــﺮ ﺭﻭﻱ ﺳــﻄﺢ ﺩﻧــﺪﺍﻧﻬﺎ ،  ﻣﻜﺎﻧﻬﺎﻱ ﺷﺎﻳﻊ ﭘﻮﺳﻴﺪﮔﻲ ﺩﺭ ﺩﻧﺪﺍﻧﻬﺎ ﻣﻲ ﺑﺎﺷﻨﺪ ﻛﻪ ﻋﺒﺎﺭﺕ ﺍﺳﺖ ﺍﺯ :

1- ﺷــﻴﺎﺭﻫﺎ ﻭﻣﻨﺎﻓــﺬ ﻋﻤﻴــﻖ ﺩﺭﺳــﻄﺢ ﺟﻮﻧــﺪﻩ ، ﺩﺭﺳــﻨﻴﻦ ﺍﻭﻟﻴــﻪ ﺭﻭﻳﺶ ﺩﻧﺪﺍﻧﻬﺎﻱ ﺁﺳﻴﺎﻱ ﺩﺍﺋﻤﻲ ﻛﻪ ﺩﺍﺭﺍﻱ ﺷﻴﺎﺭﻫﺎﻱ ﻋﻤﻴـﻖ  ﻣﻲ ﺑﺎﺷﻨﺪ ، ﻣﺤـﻞ ﻣﻨﺎﺳـﺒﻲ ﺑـﺮﺍﻱ ﺗﺠﻤـﻊ ﻭ ﺭﺷـﺪ ﺑﺎﻛﺘﺮﻳﻬـا است  (70 %ﭘﻮﺳﻴﺪﮔﻲ ﻫﺎ ﺭﺍ ﺷﺎﻣﻞ ﻣﻲ ﺷﻮﺩ ).

2-ﺳﻄﻮﺡ ﺑﻴﻦ ﺩﻧﺪﺍﻧﻲ  :ﺑﻌﻠﺖ ﻋﺪﻡ ﺩﺳﺘﺮﺳﻲ ﻣﻮﻫﺎﻱ ﻣﺴـﻮﺍﻙ  ﺑﻪ ﺍﻳﻦ ﻧﺎﺣﻴﻪ ﻭﻋﺪﻡ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺍﺯ ﻧﺦ ﺩﻧﺪﺍﻥ ، ﻣﻴﺰﺍﻥ ﺗﺠﻤﻊ ﻣﻮﺍﺩ ﻏﺬﺍﻳﻲ ﻭﺩﺭﻧﻬﺎﻳﺖ ﺍﺣﺘﻤﺎﻝ ﭘﻮﺳـﻴﺪﮔﻲ ﺩﺭﺍﻳـﻦ ﺳـﻄﻮﺡ ﺑـﺎﻻ  ﺍﺳﺖ ﻭﺍﻳﻦ ﺳﻄﻮﺡ ﺭﺍ ﺗﻨﻬﺎ ﺑﺎ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺍﺯ ﻧـﺦ ﺩﻧـﺪﺍﻥ  ﻣـﻲ ﺗﻮﺍﻥ ﺗﻤﻴﺰ ﻛﺮﺩ . (25 %ﭘﻮﺳﻴﺪﮔﻲ ﻫﺎ ﺭﺍ ﺷﺎﻣﻞ ﻣﻲ ﺷﻮﺩ ).

3-- ﻃﻮﻕ ﺩﻧـﺪﺍﻧﻬﺎ ﻳـﺎ ﻧﺎﺣﻴـﻪ ﺍﺗﺼـﺎﻝ ﻟﺜـﻪ ﺑـﺎ ﺩﻧـﺪ ﺍﻥ  :ﻣﻴﻜﺮﻭﺑﻬـﺎ  ﻣﻌﻤﻮﻻً ﺩﺭﻧﺎﺣﻴﻪ ﻃﻮﻕ  ﺩﻧﺪﺍﻥ5 ﺗﺠﻤﻊ ﻣﻲ ﻳﺎﺑﻨﺪ ، ﻟﺬﺍ ﺍﮔـﺮ ﺩﺭ  ﻫﻨﮕﺎﻡ ﻣﺴﻮﺍﻙ ﻛﺮﺩﻥ ﺩﻗﺖ ﻛﺎﻓﻲ ﺑﺮﺍﻱ ﺗﻤﻴـﺰ ﻛـﺮﺩﻥ ﺍﻳـﻦ ﻧﺎﺣﻴﻪ ﺻﻮﺭﺕ ﻧﮕﻴﺮﺩ ﭘﻮﺳـﻴﺪﮔﻲ ﻃـﻮﻕ ﺩﻧـﺪﺍﻥ ﺍﻳﺠـﺎ ﺩ ﻣـﻲ گردد.   ( 5%ﭘﻮﺳﻴﺪﮔﻲ ﻫﺎ ﺭﺍ ﺷﺎﻣﻞ ﻣﻲ ﺷﻮﻧﺪ ) .

 

ﻣﺮﺍﺣﻞ ﭘﻴﺸﺮﻓﺖ ﭘﻮﺳﻴﺪﮔﻲ ﻭ ﻋﻼﺋﻢ ﺁﻥ 

ﭘﻮﺳﻴﺪﮔﻲ ﻳﻚ ﺭﻭﻧﺪ ﺗـﺪرﻳﺠﻲ ﺍﺳـﺖ ﺁﻧﮕﻮﻧـﻪ ﻛـﻪ ﺍﺯ ﺯﻣﺎﻧﻴﻜـﻪ ﺍﺳـﻴﺪ  ﺍﻳﺠﺎﺩ ﺷﺪﻩ ﺑﺎ ﺗﺨﺮﻳﺐ ﻣﻴﻨﺎﻱ ﺩﻧﺪﺍﻥ ﭘﻮﺳﻴﺪﮔﻲ ﺍﻳﺠﺎﺩ ﻣـﻲ ﮔـﺮﺩﺩ ﻭ ﺗـﺎ ﺯﻣﺎﻧﻲ ﻛﻪ ﺍﻳﻦ ﭘﻮﺳﻴﺪﮔﻲ ﺑﻪ ﻋﺼﺐ ﺩﻧﺪﺍﻥ ﺭﺳﻴﺪﻩ ﺣﺪﻭﺩ  1 تا 2 سال ﻃﻮﻝ ﻣﻲ ﻛﺸﺪ  .ﺷﺮﻭﻉ ﭘﻮﺳﻴﺪﮔﻲ ﺍﺯ ﻣﻴﻨـﺎﻱ ﺩﻧـﺪﺍﻥ ﻣﻌﻤـﻮﻻً ﺑـﺎ ﺗﻐﻴﻴـﺮ ﺭﻧﮓ ﻫﻤﺮﺍﻩ ﺍﺳﺖ (ﻗﻬﻮﻩ ﺍﻱ ﻳﺎ ﺳﻴﺎﻩ ﺭﻧﮓ ) ﺑﺎ ﺍﺩﺍﻣﻪ ﭘﻮﺳﻴﺪﮔﻲ ﺍﺯ ﻣﻴﻨﺎ ﮔﺬﺷﺘﻪ ﻭ ﺑﻪ ﻻﻳﻪ ﺯﻳـﺮﻳﻦ (ﻋـﺎﺝ)ﭘﻴﺸـﺮﻓﺖ  ﻣــﻲ ﻛﻨــﺪ ﻭﻋﻼﺋﻤــﻲ ﭼــﻮﻥ ﮔﻴﺮﻏــﺬﺍﻳﻲ ﺑــﺎ ﺧــﻮﺭﺩﻥ ﻣــﻮﺍﺩ ﮔﻮﺷــﺘﻲ ﻭﻣﺮﻛﺒﺎﺕ ، ﺣﺴﺎﺱ ﺑﻮﺩﻥ ﺑﻪ ﺳﺮﻣﺎ ، ﮔﺮﻣﺎ ﻭﺷﻴﺮﻳﻨﻲ ﻭﺣﺘﻲ ﮔﺎﻫﻲ ﺩﺭﺩ ﺩﻧﺪﺍﻥ ﻭ ﺩﺭﺩﻫﺎﻱ ﻣﺪﺍﻭﻡ ﻭﺷﺪﻳﺪ ﺩﺭ ﻫﻨﮕﺎﻡ ﻓﺸـﺎﺭﺩﻧﺪﺍﻧﻬﺎ ﺭﻭﻱ ﻫـﻢ ﻳـﺎ  ﻫﻨﮕﺎﻡ ﻏﺬﺍ ﺧﻮﺭﺩﻥ ﺍﻳﺠﺎﺩ ﻣﻲ ﮔﺮﺩﺩ  . ﺑﺎ ﭘﻴﺸﺮﻓﺖ ﭘﻮﺳﻴﺪﮔﻲ ﻭ ﺭﺳﻴﺪﻥ ﭘﻮﺳﻴﺪﮔﻲ ﺑﻪ ﭘﺎﻟـﭗ (ﻣﻐـﺰ ﺩﻧـﺪﺍﻥ  ) ممکن است ﺩﺭﺩﻫﺎﻱ ﺿﺮﺑﺎﻥ ﺩﺍﺭ ﻭ ﺩﺭﺩﻫﺎﻱ ﺷﺪﻳﺪ ﺷـﺒﺎﻧﻪ ﺧﻮﺩﺑﺨﻮﺩﻱ دیده شود .  

 

ﻋﻼﻳﻢ ﭘﻮﺳﻴﺪﮔﻲ ﺩﻧﺪﺍﻥ

ﺗﻐﻴﻴﺮ ﺭﻧﮓ ﻣﻴﻨﺎﻱ ﺩﻧﺪﺍﻥ  

ﺳﻮﺭﺍﺥ ﺷﺪﻥ ﺩﻧﺪﺍﻥ 

ﺑﻮﻱ ﺑﺪ ﺩﻫﺎﻥ  

ﺣﺴﺎﺱ ﺑﻮﺩﻥ ﻳﺎ ﺩﺭﺩ ﮔﺮﻓﺘﻦ ﺑﺎﺧﻮﺭﺩﻥ ﻏﺬﺍﻫﺎﻱ ﺳﺮﺩ /ﺗﺮﺵ ﻳﺎ ﺷﻴﺮﻳﻦ  

ﺣﺴﺎﺱ ﺑﻮﺩﻥ ﻳﺎ ﺩﺭﺩ ﮔﺮﻓﺘﻦ ﺩﻧﺪﺍﻥ ﻫﻨﮕﺎﻡ ﻓﺸﺎﺭﺩﻧﺪﺍﻧﻬﺎ  

ﮔﻴﺮ ﻛﺮﺩﻥ ﻣﻮﺍﺩ ﻏﺬﺍﻳﻲ ﺑﻴﻦ ﺩﻧﺪﺍﻧﻬﺎ ﻭ ﻳﺎ ﭘﺎﺭﻩ ﺷﺪﻥ ﻧﺦ ﺩﻧﺪﺍﻥ

 

ﭘﻴﺸﮕﻴﺮﻱ

  ﭘﻴﺸﮕﻴﺮﻱ ﺍﺯ ﺑﻴﻤﺎﺭﻳﻬﺎ ﻫﻤﻴﺸﻪ ﻗﺎﺑﻞ ﺩﺳﺘﺮﺳﻲ ، ﺁﺳﺎﻧﺘﺮ ﻭ ﺍﺭﺯﺍﻧﺘﺮ ﺍﺯ ﺩﺭﻣﺎﻥ ﺍﺳﺖ.

ﭘﻴﺸﮕﻴﺮﻱ ﺍﺯ ﭘﻮﺳﻴﺪﮔﻲ ﺷﺎﻣﻞ ﻣﻮﺍﺭﺩ ﺯﻳﺮ ﺍﺳﺖ:     1لف- ﺣﺬﻑ  ﭘﻼﻙ ﺩﻧﺪﺍﻥ    ب- ﺍﻓﺰﺍﻳﺶ ﻣﻘﺎﻭﻣﺖ ﺩﻧﺪﺍﻧﻬا       ج- ﺭژﻳﻢ ﻏﺬﺍﻳﻲ ﻣﻨﺎﺳﺐ   

 

 

 الف- ﺣﺬﻑ ﭘﻼﻙ ﺩﻧﺪﺍﻥ :

ﺣﺬﻑ ﭘﻼﻙ  ﺩﻧﺪﺍﻥ ﺑﻪ ﺩﻭﺻﻮﺭﺕ ﻣﻜﺎﻧﻴﻜﻲ ﻭ ﺷﻴﻤﻴﺎﻳﻲ ﺍﻧﺠﺎﻡ ﻣﻲ ﮔﻴﺮﺩ  . ﺍﻟﻒ- ﺣﺬﻑ ﻣﻜﺎﻧﻴﻜﻲ ﭘﻼﻙ  : ﺑﺎ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺍﺯ ﺍﺑﺰﺍﺭﻫﺎﻱ ﺑﻬﺪﺍﺷﺘﻲ ﻣﻨﺎﺳﺐ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﻣﺴﻮﺍﻙ ، ﺧﻤﻴﺮﺩﻧﺪﺍﻥ ، ﻧﺦ ﺩﻧﺪﺍﻥ ﺍﻧﺠﺎﻡ ﻣﻲ ﮔﻴﺮﺩ . ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺍﺯ ﻣﺴﻮﺍﻙ  :ﻫﺪﻑ ﺍﺻﻠﻲ ﺍﺯ ﻣﺴﻮﺍﻙ ﻛﺮﺩﻥ ، ﭘﺎﻙ ﻛﺮﺩﻥ ﭘﻼﻙ ﻣﻴﻜﺮﻭﺑﻲ ﺍﺯ ﺭﻭﻱ ﺩﻧﺪﺍﻧﻬﺎ ﻭ ﻟﺜﻪ ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ  . ﺩﺭﺳﺖ ﻣﺴﻮﺍﻙ ﻛﺮﺩﻥ ﻭﻗﺘﻲ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺗﻤﺎﻡ ﺳﻄﻮﺡ ﺩﻧﺪﺍﻧﻬﺎ ﻭ ﻟﺜﻪ ﺑﺨﻮﺑﻲ ﻣﺴﻮﺍﻙ ﺯﺩﻩ ﺷﻮﺩ ، ﻟﺬﺍ ﺑﻬﺘﺮﺍﺳﺖ ﻣﺴﻮﺍﻙ ﻛﺮﺩﻥ ﺩﺭ ﻓﺮﺻﺖ ﻣﻨﺎﺳﺐ ﻭﺑﺎ ﺯﻣﺎﻥ ﻛﺎﻓﻲ ﻭ ﺗﻮﺍﻡ ﺑﺎ ﺁﺭﺍﻣﺶ ﺻﻮﺭﺕ ﭘﺬﻳﺮﺩ ،  ﺯﻳﺮﺍ ﻛﻴﻔﻴﺖ ﻣﺴﻮﺍﻙ ﻛﺮﺩﻥ  (ﻣﺴـﻮﺍﻙ  ﺯﺩﻥ ﺻﺤﻴﺢ )ﺑﻬﺘﺮ ﺍﺯﺗﻌﺪﺍﺩ ﺩﻓﻌﺎﺕ ﺁﻥ ﺍﻫﻤﻴﺖ ﺩﺍﺭﺩ  .

ﺍﻳﺪﻩ ﺁﻝ ﺁﻥ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺑﻌﺪﺍﺯﻫﺮﺑﺎﺭ ﻣﺼﺮﻑ ﻣﻮﺍﺩ ﻏﺬﺍﻳﻲ ﻳﺎ ﻣﻮﺍﺩ ﻗﻨﺪﻱ ﺩﻧﺪﺍﻧﻬﺎﻳﻤﺎﻥ ﺭﺍ ﻣﺴﻮﺍﻙ ﻛﻨﻴﻢ ﻭﻟﻲ ﺍﮔﺮﻧﺘﻮﺍﻧﺴﺘﻴﻢ  ﺩﺭ ﺩﻭ ﺯﻣﺎﻥ ﻣﺴﻮﺍﻙ ﻛﺮﺩﻥ ﺩﻧﺪﺍﻧﻬﺎ ﺣﺘﻤًﺎ ﺍﻧﺠﺎﻡ ﺷﻮﺩ  .

1-ﺷﺐ ﻗﺒﻞ ﺍﺯ ﺧـﻮﺍﺏ: ﺑـﻪ ﺩﻟﻴـﻞ ﺍﻳﻨﻜـﻪ ﺩﺭ ﺯﻣـﺎﻥ ﺧـﻮﺍﺏ ، ﺟﺮﻳـﺎﻥ ﺑـﺰﺍﻕ ﻭ ﺣﺮﻛـﺎﺕ ﺯﺑـﺎﻥ ﻭﮔﻮﻧـﻪ ﺟﻬـﺖ ﺗﻤﻴﺰﻛﺮﺩﻥ ﻣﺤﻴﻂ ﺩﻫﺎﻥ ﻛﺎﻫﺶ ﻣﻲ ﻳﺎﺑﺪ ﻭ ﺩﻧﺪﺍﻧﻬﺎ ﻣﺴﺘﻌﺪ ﭘﻮﺳﻴﺪﮔﻲ ﻣﻲ ﺷﻮﻧﺪ  .  

2-ﺻﺒﺢ ﺑﻌﺪﺍﺯ ﺻﺒﺤﺎﻧه

 

ﺷﺮﺍﻳﻂ ﻳﻚ ﻣﺴﻮﺍﻙ ﺧﻮﺏ : 

ﺟﻨﺲ  :ﻣﻮﻫﺎﻱ ﻣﺴﻮﺍﻛﻬﺎ ﺍﺯ ﺟﻨﺲ ﻧﺎﻳﻠﻮﻥ ﻧﺮﻡ ﻭ ﺳﺮﻣﻮﻫﺎﻱ ﺁﻥ ﮔﺮﺩ ﺑﺎﺷﺪ  . 

ﻛﻴﻔﻴﺖ  :ﻣﻮﻫﺎﻱ ﻣﺴﻮﺍﻙ ﻣﻨﻈﻢ ﻭ ﻣﺮﺗﺐ ﺑﺎﺷﺪ . ﻣﻌﻤﻮﻻً ﻧﻤﻲ ﺗﻮﺍﻥ ﺑﻴﺶ ﺍﺯ3 یا 4ﻣﺎﻩ ﺍﺯﻳﻚ ﻣﺴﻮﺍﻙ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻧﻤﻮﺩ  .ﭼﻮﻥ ﻣﻮﻫﺎﻱ ﺁﻥ ﺧﻤﻴﺪﻩ ﻭ ﻧﺎﻣﻨﻈﻢ ﻣﻲ ﺷﻮﺩ ﻳـﺎ ﺭﻧﮓ ﻣﻮﻫﺎﻱ ﺁﻥ ﺗﻐﻴﻴﺮﻣﻲ ﻛﻨﺪ ﻛﻪ ﺩﺭﺍﻳﻦ ﺻﻮﺭﺕ ﺣﺘﻤﺎً ﻣﺴﻮﺍﻙ ﺭﺍ ﺑﺎﻳﺪ ﺗﻌﻮﻳﺾ ﻧﻤﻮﺩ  .

ﺧﻤﻴﺮﺩﻧﺪﺍﻥ : ﺍﻛﺜﺮﺧﻤﻴﺮﺩﻧﺪﺍﻧﻬﺎ ﺣﺎﻭﻱ ﻓﻠﻮﺭﺍﻳﺪ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﻛﻪ ﺳﺒﺐ ﻣﻘﺎﻭﻡ ﺗﺮﺷﺪﻥ ﺩﻧﺪﺍﻥ ﺩﺭﺑﺮﺍﺑﺮﭘﻮﺳـﻴﺪﮔﻲ ﻣـﻲ ﺷـﻮﺩ.ﺧﻤﻴﺮﺩﻧـﺪﺍﻧﻬﺎ  ﺩﺍﺭﺍﻱ ﻣﻮﺍﺩﻱ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﻛﻪ ﺑﻪ ﺍﺯ ﺑﻴﻦ ﺑﺮﺩﻥ ﭘـﻼﻙ ، ﺭﻧﮕﺪﺍﻧـﻪ ﻭﻛﻨﺘـﺮﻝ ﺭﺳـﻮﺏ ﻛﻤـﻚ ﻣـﻲ ﻛﻨﻨـﺪ ﻭ ﻫﻤﭽﻨـﻴﻦ ﺩﺍﺭﺍﻱ ﺧﺎﺻﻴﺖ ﺿﺪﭘﻮﺳﻴﺪﮔﻲ ، ﺿﺪ ﺣﺴﺎﺳﻴﺖ ، ﺧﻮﺷﺒﻮ ﻭ ﺧـﻮﺵ ﻃﻌـﻢ ﻛﻨﻨـﺪﻩ ﺩﻫـﺎﻥ ﻣـﻲ ﺑﺎﺷـﻨﺪ. ﻫﻨﮕﺎﻡ ﮔﺬﺍﺷﺘﻦ ﺧﻤﻴﺮﺩﻧﺪﺍﻥ ﺑﺮ ﺭﻭﻱ ﻣﺴﻮﺍﻙ ، ﺧﻤﻴﺮﺩﻧﺪﺍﻥ ﺭﺍ ﺑﺎ ﻓﺸﺎﺭ ﺩﺍﺧﻞ ﻣﻮﻫﺎﻱ ﻣﺴﻮﺍﻙ ﻛﻨﻴـﺪ ﺗـﺎ ﻧﻴﻤـﻲ ﺍزﺁﻥ ﻭﺍﺭﺩ ﻣﻮﻫﺎﻱ ﻣﺴﻮﺍﻙ ﺷﻮﺩ  .ﻓﺎﻳﺪﻩ ﺍﻳﻦ ﻛﺎﺭﺍﻳﻦ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺩﺭﺗﻤﺎﺱ ﻣﺴﻮﺍﻙ ﺑﺎ ﺩﻧﺪﺍﻧﻬﺎ ﺍﺯ ﺭﻳﺨﺘﻪ ﺷﺪﻥ ﺧﻤﻴﺮﺩﻧﺪﺍﻥ ﺩﺭ ﺩﻫﺎﻥ ﺟﻠﻮﮔﻴﺮﻱ ﻣﻲ ﺷﻮﺩ  .  

ﻧﺦ ﺩﻧﺪﺍﻥ : 

ﺳﻄﻮﺡ ﺑﻴﻦ ﺩﻧﺪﺍﻧﻲ ﺑﻪ ﻫﻴﭻ ﻭﺟﻪ ﺑﺎ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺍﺯﻣﺴﻮﺍﻙ ﺗﻤﻴﺰﻧﻤﻲ ﺷﻮﻧﺪ ﻭ ﺗﻨﻬﺎ ﺑﺎ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺍﺯ ﻧـﺦ ﺩﻧـﺪﺍﻥ ﻣـﻲ ﺗـﻮﺍﻥ ﺍﻳـﻦ ﺳﻄﻮﺡ ﺭﺍ ﺗﻤﻴﺰ ﻛﺮﺩ  . ﻳﻚ ﻧﺦ ﺩﻧﺪﺍﻥ ﺧﻮﺏ ،  ﻧﺦ ﺩﻧﺪﺍﻧﻲ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺩﺭﻣﻘﺎﺑﻞ ﺳﺎﺋﻴﺪﮔﻲ ﻭ ﭘﺎﺭﻩ ﺷﺪﮔﻲ ﻣﻘـﺎﻭﻡ ﺑـﻮﺩﻩ ، ﺑﺮﺍﺣﺘـﻲ ﺑـﻴﻦ ﺩﻧـﺪﺍﻧﻬﺎ  ﺑﻠﻐﺰﺩ ﻭ ﺩﺭ ﺻﻮﺭﺕ ﻣﺮﻃﻮﺏ ﺷﺪﻥ ﻧﻴﺰ ﺑﻪ ﺁﺳﺎﻧﻲ ﻗﺎﺑﻞ ﻛﻨﺘﺮﻝ ﺑﺎﺷﺪ  . ﺍﺯﻧﺦ ﺩﻧﺪﺍﻥ ﺑﺮﺍﻱ ﺗﺸﺨﻴﺺ ﻧﻴﺰ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻣﻲ ﺷﻮﺩ  .ﭼﻨﺎﻧﭽﻪ ﺳﻄﻮﺡ ﺟﺎﻧﺒﻲ ﭘﺮﻛﺮﺩﮔﻴﻬﺎﻱ ﺟﺪﻳﺪ ﺯﺑﺮ ﻭ ﻧﺎﺻﺎﻑ ﺑﺎﺷﺪ ﻭﺍﮔﺮ ﻻﻱ ﺩﻧﺪﺍﻧﻬﺎ ﭘﻮﺳﻴﺪﮔﻲ ﻳﺎ ﺟﺮﻡ ﻭﺟﻮﺩ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ ﺩﺭ ﻫﻨﮕﺎﻡ ﻛﺸﻴﺪﻥ ﻧﺦ ﺩﻧﺪﺍﻥ ، ﻧﺦ ﺑﻴﻦ ﺩﻧﺪﺍﻧﻬﺎ ﮔﻴﺮﻛﺮﺩﻩ ﻭ ﺑﺮﺍﺣﺘﻲ ﺣﺮﻛﺖ ﻧﻤﻲ ﻛﻨﺪ ﻭ ﻳﺎ ﺩﺭ ﺍﺛﺮ ﺣﺮﻛﺖ ﺭﻳﺶ ﺭﻳﺶ ﺷﺪﻩ ﻭ ﭘﺎﺭﻩ ﻣﻲ ﺷﻮﺩ ﻛﻪ ﺑﺎ ﻣﺸﺎﻫﺪﻩ ﺍﻳﻦ ﺣﺎﻻﺕ ﺑﺎﻳﺪ ﺑﻪ ﺩﻧﺪﺍﻧﭙﺰﺷﻚ ﻣﺮﺍﺟﻌﻪ ﺷﻮﺩ ﻫﺮﮔﺰ ﺑﻪ ﺟﺎﻱ ﻧﺦ ﺩﻧﺪﺍﻥ ﺑﺮﺍﻱ ﺗﻤﻴﺰ ﻛﺮﺩﻥ ﺳﻄﻮﺡ ﺑﻴﻦ ﺩﻧﺪﺍﻧﻬﺎ ﺍﺯ ﻫﻴﭻ ﻧﻮﻉ ﻧﺦ ﺩﻳﮕﺮ ﻳﺎ ﻭﺳﺎﻳﻞ ﺳﺨﺖ ﻭﻧﻮﻙ ﺗﻴﺰ ﻣﺜﻞ ﺳﻨﺠﺎﻕ ﻭ ﭼﻮﺏ ﻛﺒﺮﻳﺖ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻧﺸﻮﺩ.

ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺍﺯ ﻧﺦ ﺩﻧﺪﺍﻥ :  حدود 30 تا 45 ﺳﺎﻧﺘﻴﻤﺘﺮ ﺍﺯ ﻧﺦ ﺩﻧﺪﺍﻥ ﺭﺍ ﺑﺒﺮﻳﺪ ﻭ ﺩﻭ ﻃﺮﻑ ﻧﺨﻲ ﺭﺍ ﻛﻪ ﺑﺮﻳﺪﻩ ﺍﻳﺪ ﺩﺭ ﻫﺮ ﺩﻭ ﺩﺳﺖ ﺑﻪ ﺩﻭﺭ ﺍﻧﮕﺸﺖ ﻭﺳﻂ ﺑﭙﻴﭽﻴﺪ.

 

ﺳﻪ ﺍﻧﮕﺸﺖ ﺁﺧﺮ ﺭﺍ ﺑﺒﻨﺪﻳﺪ ﻭ ﺩﻭ ﺩﺳﺖ ﺭﺍ ﺍﺯ ﻫﻢ ﺩﻭﺭ ﻛﻨﻴﺪ ﺗﺎ ﻧﺦ ﻣﺤﻜﻢ ﻛﺸﻴﺪﻩ ﺷﻮﺩ .ﺑﻪ ﺍﻳﻦ ﺗﺮﺗﻴﺐ ﺍﻧﮕﺸﺖ ﻧﺸﺎﻧﻪ ﻭ ﺷﺴﺖ ﻫﺮ ﺩﻭ ﺩﺳﺖ ﺁﺯﺍﺩ ﻣﻲ ﻣﺎﻧﺪ.

ﻗﻄﻌﻪ ﺍﻱ ﺍﺯنخ به طول 2/5 تا 5 ﺳﺎﻧﺘﻲ ﻣﺘﺮ ﺭﺍ ﺑﻴﻦ ﺍﻧﮕﺸﺘﺎﻥ ﺷﺴﺖ ﻭ ﺍﺷﺎﺭﻩ ﺩﺳﺘﻬﺎ ﻧﮕﻬﺪﺍﺭﻳﺪ.

ﺑﺮﺍﻱ ﻭﺍﺭﺩ ﻛﺮﺩﻥ ﻧﺦ ﺑﻴﻦ ﺩﻧﺪﺍﻧﻬﺎﻱ ﻓﻚ ﭘﺎﻳﻴﻦ ﺍﺯ ﺩﻭ ﺍﻧﮕﺸﺖ ﺍﺷﺎﺭﻩ ﻭ ﺑﻴﻦ ﺩﻧﺪﺍﻧﻬﺎﻱ ﻓﻚ ﺑﺎﻻ ﺍﺯ ﺩﻭ ﺍﻧﮕﺸﺖ ﺷﺴﺖ ﺑﺎ ﻳﻚ ﺷﺴﺖ ﻭ ﻳﻚ ﺍﻧﮕﺸﺖ ﺍﺷﺎﺭﻩ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻛﻨﻴﺪ. ﻧﺦ ﺭﺍ ﺑﺎ ﺣﺮﻛﺘﻲ ﺷﺒﻴﻪ ﺍﺭﻩ ﻛﺸﻴﺪﻥ ﺑﻪ ﺁﺭﺍﻣﻲ ﺑﻪ ﻓﻀﺎﻱ ﺑﻴﻦ ﺩﻧﺪﺍﻧﻬﺎ ﻭﺍﺭﺩ ﻛﻨﻴﺪ .ﻣﺮﺍﻗﺐ ﺑﺎﺷﻴﺪ ﻓﺸﺎﺭ ﻧﺦ ﻟﺜﻪ ﺭﺍ  ﺯﺧﻤﻲ ﻧﻜﻨﺪ.

ﭘﺲ ﺍﺯ ﺍﻳﻨﻜﻪ ﻧﺦ ﺭﺍ ﻭﺍﺭﺩ ﻓﻀﺎﻱ ﺑﻴﻦ ﺩﻧﺪﺍﻧﻲ ﻛﺮﺩﻳﺪ ﺍﺑﺘﺪﺍ  ﻧﺦ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺳﻄﺢ ﻛﻨﺎﺭﻱ ﺩﻧﺪﺍﻥ ﺟﻠﻮﻳﻲ ﺗﻜﻴﻪ ﺩﺍﺩﻩ ﻭ ﺑﺎ ﻣﻼﻳﻤﺖ ﺑﻪ ﺯﻳﺮ ﻟﺜﻪ ﺑﺮﺩﻩ ﻭ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺩﻳﻮﺍﺭﻩ ﺩﻧﺪﺍﻥ ﭼﺴﺒﺎﻧﺪﻩ ﻭ ﭼﻨﺪ ﺑﺎﺭ ﺑﻪ ﻃﺮﻑ ﺑﺎﻻ ﻭ ﭘﺎﻳﻴﻦ ﺣﺮﻛﺖ ﺩﻫﻴﺪ .ﺑﻪ ﺁﺭﺍﻣﻲ ﺍﻳﻦ ﻋﻤﻞ ﺭﺍ ﺍﻧﺠﺎﻡ ﺩﻫﻴﺪ ﺗﺎ ﺑﻪ ﻟﺜﻪ ﻣﺠﺎﻭﺭ ﺩﻧﺪﺍﻥ ﺁﺳﻴﺐ ﻧﺮﺳﺎﻧﻴﺪ.

ﺳﭙﺲ ﻗﺴﻤﺖ ﺗﻤﻴﺰ ﻧﺦ ﺭﺍ ﺩﺭ ﻫﻤﺎﻥ ﻣﺤﻞ ﺑﻪ ﺳﻄﺢ ﻛﻨﺎﺭﻱ ﺩﻧﺪﺍﻥ ﭘﺸﺘﻲ ﺑﭽﺴﺒﺎﻧﻴﺪ ﻭ ﻫﻤﻴﻦ ﻛﺎﺭ ﺭﺍ ﺗﻜﺮﺍﺭ ﻛﻨﻴﺪﻭ ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﺁﻥ ﻧﺦ ﺭﺍ ﺍﺯ ﻻﻱ ﺩﻧﺪﺍﻧﻬﺎ ﺧﺎﺭﺝ ﻛﻨﻴﺪ ﻭ ﻧﺦ ﻛﺸﻴﺪﻥ ﺩﻧﺪﺍﻥ ﺑﻌﺪﻱ ﺭﺍ ﺷﺮﻭﻉ ﻛﻨﻴﺪ.ﺍﻳﻦ ﻛﺎﺭ ﺭﺍ ﺑﺮﺍﻱ ﺗﻤﺎﻡ ﺳﻄﻮﺡ ﺑﻴﻦ ﺩﻧﺪﺍﻧﻬﺎ ﺗﻜﺮﺍﺭ ﻛﻨﻴﺪ

 

ﺏ - ﺣﺬﻑ ﺷﻴﻤﻴﺎﻳﯽ ﭘﻼک  

(ﺩﻫﺎﻧﺸﻮﻳﻪ ﻫﺎ ): 

ﺍﻧﻮﺍﻉ ﺩﻫﺎﻧﺸﻮﻳﻪ ﻫﺎ ﺑﺎ ﻛﺎﺭﺑﺮﺩﻫﺎﻱ ﻣﺨﺘﻠﻒ ﺩﺭ ﺑﺎﺯﺍﺭ ﻣﻮﺟﻮﺩ ﻣﻲ ﺑﺎﺷﻨﺪ  .ﻫﺪﻑ ﺍﺯ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺍﺯ ﻣﺤﻠﻮﻟﻬﺎﻱ ﺩﻫﺎﻧﺸﻮﻳﻪ ﺧﻮﺷﺒﻮ ﻛﺮﺩﻥ ﺩﻫﺎﻥ ﻭ ﺗﻨﻔﺲ ، ﭘﻴﺸﮕﻴﺮﻱ ﺍﺯ ﺑﻴﻤﺎﺭﻳﻬﺎﻱ ﻟﺜﻪ ﻭ ﻛﺎﻫﺶ ﺑﺎﻛﺘﺮﻳﻬﺎﻱ ﺩﻫﺎﻥ ، ﻛﻤﻚ ﺑﻪ ﺗﺮﻣﻴﻢ ﺯﺧﻤﻬﺎﻱ ﺩﻫﺎﻧﻲ ﻭ ﺍﻓﺰﺍﻳﺶ ﻣﻘﺎﻭﻣﺖ ﺩﻧﺪﺍﻧﻬﺎﺳﺖ  .ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺍﺯ ﺩﻫﺎﻧﺸﻮﻳﻪ ﻫﺎ ﺑﺮﺍﻱ ﺟﺬﺏ ﻭ ﻛﺎﺭﺍﻳﻲ ﺑﻴﺸﺘﺮ ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﻣﺴﻮﺍﻙ ﺯﺩﻥ  ﺍﻧﺠﺎﻡ ﻣﻴﺸﻮﺩ  .ﻳﻜﻲ ﺍﺯ ﺷﻨﺎﺧﺘﻪ ﺷﺪﻩ ﺗﺮﻳﻦ ﻭ ﻗﻮﻳﺘﺮﻳﻦ ﺩﻫﺎﻧﺸﻮﻳﻪ ﻫﺎﻱ ﺳﺎﺧﺖ ﺩﺍﺧﻞ ﻣﺤﻠﻮﻝ ﻛﻠﺮﻫﮕﺰﻳﺪﻳﻦ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺑﻴﺸﺘﺮ ﺩﺭ ﺩﺭﻣﺎﻥ ﺑﻴﻤﺎﺭﻳﻬﺎﻱ ﻟﺜﻪ ﻭ ﻋﻔﻮﻧﺘﻬﺎﻱ ﺩﺍﺧﻞ ﺩﻫﺎﻥ ﻛﺎﺭﺑﺮﺩ ﺩﺍﺭﺩ  .ﭘﺲ ﺍﺯ ﻣﺼﺮﻑ ﺁﻥ ﺑﺎﻳﺪ ﺗﺎ ﻳﻜﺴﺎﻋﺖ ﭼﻴﺰﻱ ﺧﻮﺭﺩﻩ ﻧﺸﻮﺩ  .ﻣﺼﺮﻑ ﺩﺭﺍﺯ ﻣﺪﺕ ﺁﻥ ﺩﺍﺭﺍﻱ ﻋﻮﺍﺭﺽ ﺟﺎﻧﺒﻲ ﺑﻮﺩﻩ ﻭ ﻣﺪﺕ ﻣﺼﺮﻑ ﺁﻥ ﺣﺘﻤًﺎ ﺑﺎﻳﺪ ﺗﻮﺳﻂ ﺩﻧﺪﺍﻧﭙﺰﺷﻚ ﺗﺠﻮﻳﺰ ﮔﺮﺩد.

ﺍﻓﺰﺍﻳﺶ ﻣﻘﺎﻭﻣﺖ ﺩﻧﺪﺍﻧﻬﺎ ﺩﺭ ﻣﻘﺎﺑﻞ ﭘﻮﺳﻴﺪﮔﻲ : 

ﻳﻜﻲ ﺩﻳﮕﺮ ﺍﺯ ﺭﺍﻫﻬﺎﻱ ﭘﻴﺸﮕﻴﺮﻱ ﺍﺯ ﭘﻮﺳﻴﺪﮔﻲ ﺍﻓﺰﺍﻳﺶ ﻣﻘﺎﻭﻣﺖ ﺩﻧﺪﺍﻧﻬﺎ ﺳﺖ  .

ﻓﻠﻮﺭﺍﻳﺪ ﻣﻬﻤﺘﺮﻳﻦ ﻋﻨﺼﺮﺩﺭ ﺳﺨﺖ ﺷﺪﻥ ﻣﻴﻨﺎ ﻭ ﺍﻓﺰﺍﻳﺶ ﻣﻘﺎﻭﻣﺖ ﺩﻧﺪﺍﻧﻬﺎﺳﺖ  .ﺑﺨﺎﻃﺮ ﺍﺳﺘﺎﻧﺪﺍﺭﺩ ﻧﺒﻮﺩﻥ ﻣﻴﺰﺍﻥ ﻓﻠﻮﺭﺍﻳﺪ ﺁﺏ ﺁﺷﺎﻣﻴﺪﻧﻲ ﺍﻛﺜﺮ ﺷﻬﺮﻫﺎﻱ ﺍﻳﺮﺍﻥ ، ﻣﺎﺑﻘﻲ ﻓﻠﻮﺭﺍﻳﺪ ﺑﺎﻳﺪ ﺗﻮﺳﻂ ﻣﻮﺍﺩ ﻏﺬﺍﻳﻲ ﻣﺼﺮﻓﻲ ﻧﻈﻴﺮ ﭼﺎﻱ ، ﻣﺎﻫﻲ ، ﻣﻴﮕﻮ ، ﻋﺪﺱ ﻭ ﺳﺒﺰﻳﺠﺎﺕ ﺟﺬﺏ ﺑﺪﻥ ﺷﺪﻩ ﻭ ﻳﺎ ﺍﺯ ﻓﻠﻮﺭﺍﻳﺪ ﻣﻜﻤﻞ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺷﻮﺩ.

ﻧحوﻩ ﺗﺎﺛﻴﺮ ﻓﻠﻮﺭﺍﻳﺪ ﺑﺮ ﺭﻭﻱ ﺩﻧﺪﺍﻧﻬﺎ : ﻓﻠﻮﺭﺍﻳﺪﻱ ﻛﻪ ﻭﺍﺭﺩ ﺑﺪﻥ ﻣﻲ ﺷﻮﺩ ﻣﻲ ﺗﻮﺍﻧﺪ ﺍﺯ ﻃﺮﻕ ﻣﺨﺘﻠﻒ ﺍﺛﺮ ﺑﮕﺬﺍﺭﺩ. ﻣﺼﺮﻑ ﻓﻠﻮﺭﺍﻳﺪ ﺳﺒﺐ ﻭﺭﻭﺩ ﺁﻥ ﺑﻪ ﻋﺎﺝ ﻭ ﻣﻴﻨﺎﻱ ﺩﻧﺪﺍﻧﻬﺎﻱ ﺭﻭﻳﺶ ﻧﻴﺎﻓﺘﻪ ﻣﻲ ﺷﻮﺩ ﻭ ﺳﺒﺐ ﺍﺳﺘﺤﻜﺎﻡ  ﺩﻧﺪﺍﻥ  ﻭ ﺍﻓﺰﺍﻳﺶ ﻣﻘﺎﻭﻣﺖ ﺁﻥ ﺩﺭ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﭘﻮﺳﻴﺪﮔﻲ ﻣﻲ ﮔﺮﺩﺩ.

ﻓﻠﻮﺭﺍﻳﺪ ﻣﺼﺮﻓﻲ ﺑﻪ ﺩﺍﺧﻞ ﺑﺰﺍﻕ ﺗﺮﺷﺢ ﻣﻲ ﺷﻮﺩ ﻛﻪ ﺍﮔﺮ ﭼﻪ ﻏﻠﻈﺖ ﺑﺰﺍﻗﻲ ﺁﻥ ﻛﻢ ﺍﺳﺖ ، ﻏﻠﻈﺖ ﺁﻥ ﺩﺭﭘﻼﻙ ﻣﻴﻜﺮﻭﺑﻲ ﺯﻳﺎﺩ ﺑﻮﺩﻩ ﻭ ﺳﺒﺐ ﻛﺎﻫﺶ ﺗﻮﻟﻴﺪ ﺍﺳﻴﺪ ﻣﻲ ﺷﻮﺩ ﻛﻪ ﺧﻮﺩ ﺑﺎﻋﺚ ﻛﺎﻫﺶ ﭘﻮﺳﻴﺪﮔﻲ ﺩﻧﺪﺍﻧﻲ ﻣﻲ ﺷﻮﺩ. ﻣﺼﺮﻑ ﻣﻮﺿﻌﻲ ﻓﻠﻮﺭﺍﻳﺪ (ﺩﻫﺎﻥ ﺷﻮﻳﻪ ، ﺧﻤﻴﺮ ﺩﻧﺪﺍﻥ ﻭ ...)ﺑﺎﻋﺚ ﻭﺭﻭﺩ ﺁﻥ ﺑﻪ ﺳﺎﺧﺘﻤﺎﻥ ﺩﻧﺪﺍﻥ ﺷﺪﻩ ﻭ ﺩﺭ ﻣﺤﻜﻢ ﺷﺪﻥ ﺳﺎﺧﺘﻤﺎﻥ ﺩﻧﺪﺍﻥ ﻣﻮﺛﺮ ﺍﺳﺖ. ﻓﻠﻮﺭﺍﻳﺪ ﺑﺎﻋﺚ ﻛﺎﻫﺶ ﺑﺮﻭﺯ ﭘﻮﺳﻴﺪﮔﻲ ﺩﺭ ﺩﻧﺪﺍﻧﻬﺎﻱ ﺷﻴﺮﻱ ﺑﻪ ﻣﻴﺰﺍﻥ 50 ﺗﺎ 40 ﺩﺭﺻﺪ و در دندانهای دایمی به میزان 60 ﺗﺎ 50 درصد ﻣﻲ ﺷﻮﺩ. ﻓﻠﻮﺭﺍﻳﺪ ﻣﻜﻤﻞ ﺑﺼﻮﺭﺗﻬﺎﻱ ﻗﺮﺹ ، ژﻝ ، ﻗﻄﺮﻩ ، ﺧﻤﻴﺮ ﺩﻧﺪﺍﻥ ﻭ ﻣﺤﻠﻮﻟﻬﺎﻱ ﺩﻫﺎﻧﺸﻮﻳﻪ ﻣﻮﺟﻮﺩ ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ  .ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﺧﻤﻴﺮ ﺩﻧﺪﺍﻥ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺍﺯ ﻣﺤﻠﻮﻟﻬﺎﻱ ﺩﻫﺎﻧﺸﻮﻳﻪ ﻭ ژﻝ ﻓﻠﻮﺭﺍﻳﺪ ﻓﺮﺍﮔﻴﺮﺗﺮ ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ ﻛﻪ ﺑﻪ ﺁﻥ ﻓﻠﻮﺭﺍﻳﺪ ﺗﺮﺍﭘﻲ ﮔﻔﺘﻪ ﻣﻴﺸﻮﺩ . ﻣﺪﺕ ﺗﻤﺎﺱ ﺩﻫﺎﻧﺸﻮﻳﻪ ﺳﺪﻳﻢ ﻓﻠﻮﺭﺍﻳﺪ ﺩﺭ ﺩﻫﺎﻥ  1 دقیقه می باشد. ژﻟﻬﺎﻱ ﻓﻠﻮﺭﺍﻳﺪ توسط دندانپزشک تجویز میشود و مدت تماس آن با دندان 4 ﺩﻗﻴﻘﻪ می باشد.ﺑﻤﻨﻈﻮﺭ ﺟﺬﺏ ﺑﻴﺸﺘﺮ ﻓﻠﻮﺭﺍﻳﺪ ﺗﺎ ﻳﻜﺴﺎﻋﺖ ﺍﺯﺷﺴﺘﺸﻮﻱ ﺩﻫﺎﻥ ﺧﻮﺩ ﺩﺍﺭﻱ ﺷﻮﺩ. ﻋﻤﻞ ﻓﻠﻮﺭﺍﻳﺪ ﺗﺮﺍﭘﻲ بهتر است هر 6 ماه تکرار شود.

 

ﻓﻴﺸﻮﺭ ﺳﻴﻼﻧﺖ (ﺷﻴﺎﺭپوش)  

ﺷﻴﺎﺭ ﺩﺭﻣﺎﻧﻲ ﻳﺎ ﻓﻴﺸﻮﺭ ﺳﻴﻠاﻨﺖ ﻳﻜﻲ ﺩﻳﮕﺮ ﺍﺯ ﺭﺍﻫﻬﺎﻱ ﺑﻲ ﺧﻄﺮ ﻭ ﻣﺆﺛﺮ ﺩﺭ ﺍﻓﺰﺍﻳﺶ ﻣﻘﺎﻭﻣﺖ ﺩﻧﺪﺍﻧﻬﺎ ﺑﻤﺪﺕ ﻃﻮﻻﻧﻲ ﺗﺮ ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ ﺩﺭ ﺍﻳﻨﻜﺎﺭ ﺑﻜﻤﻚ ﻣﻮﺍﺩ ﻫﻤﺮﻧﮓ ﺩﻧﺪﺍﻥ ، ﺷﻴﺎﺭﻫﺎ ﻭ ﻣﻨﺎﻓﺬ ﻋﻤﻴﻖ ﺩﻧﺪﺍﻥ ﺩﺭ ﺳﻄﺢ ﺟﻮﻧﺪﻩ ﻛﻪ ﺍﺣﺘﻤﺎﻝ ﺷﺮﻭﻉ ﭘﻮﺳﻴﺪﮔﻲ ﺩﺭ ﺁﻥ ﺑﻴﺸﺘﺮ ﺍﺳﺖ ﻭ ﻣﻮﻫﺎﻱ ﻣﺴﻮﺍﻙ ﺑﺮﺍﺣﺘﻲ ﻗﺎﺩﺭ ﺑﻪ ﺗﻤﻴﺰ ﻛﺮﺩﻥ ﺁﻧﻬﺎ ﻧﻤﻴﺒﺎﺷﺪ ﻣﻬﺮ ﻭ ﻣﻮﻡ ﺷﺪﻩ ﻭ ﻣﺴﺪﻭﺩ ﻣﻲ ﮔﺮﺩﺩ .بهترین سن برای این کار 12 ﺗﺎ 6  ﺳﺎﻝ ﺑﻮﺩﻩ ، ﺗﺮﺍﺵ ﺩﻧﺪﺍﻥ ﺣﺪﺍﻗﻞ ﺑﻮﺩﻩ ، ﺑﺪﻭﻥ ﺩﺭﺩ ﻭ ﺩﺭ ﻣﺪﺕ ﻛوتاهی امکان پذیر است.بعد از این درمان حتما باید بیمار برای معاینات دوره ای مراجعه نماید.

 

ج- ﺭژﻳﻢ ﻏﺬﺍﻳﻲ ﻣﻨﺎﺳﺐ : 

ﻳﻜﻲ ﺍﺯ ﺭﺍﻫﻬﺎﻱ ﭘﻴﺸﮕﻴﺮﻱ ﺍﺯ ﭘﻮﺳﻴﺪﮔﻲ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺍﺯ ﺭژﻳﻢ ﻏﺬﺍﻳﻲ ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺍﺳﺖ . ﭼﺴﺒﻴﺪﻥ ﻣﻮﺍﺩ ﻗﻨﺪﻱ ﺑﻪ ﭘﻼﻛﻬﺎﻱ ﻣﻴﻜﺮﻭﺑﻲ ﺩﺭ ﺳﻄﺢ ﺩﻧﺪﺍﻥ ﻣﻲ ﺗﻮﺍﻧﺪ ﭘﻮﺳﻴﺪﮔﻲ ﺍﻳﺠﺎﺩ ﻛﻨﺪ.  

ﻣﻴﺰﺍﻥ ﭘﻮﺳﻴﺪﮔﻲ ﺯﺍﻳﻲ ﻣﻮﺍﺩ ﻗﻨﺪﻱ ﺑﻪ ﻋﻮﺍﻣﻞ ﺫﻳﺮ ﺑﺴﺘﮕﻲ ﺩﺍﺭﺩ. 

 ۱ - ﻧﻮﻉ ﻗﻨﺪ ﻣﺼﺮﻓﻲ 

 2 - ﻣﻴﺰﺍﻥ ﻗﻨﺪ ﻣﺼﺮﻓﻲ ﺩﺭﻫﺮ ﻭﻋﺪﻩ

 3 -ﺗﻜﺮﺍﺭ ﻭ ﺩﻓﻌﺎﺕ ﻣﺼﺮﻑ ﻣﻮﺍﺩ ﻗﻨﺪﻱ ﺩﺭ ﺭﻭﺯ 

 4 - ﺷﻜﻞ ﻭ ﺣﺎﻟﺖ ﻣﻮﺍﺩ ﻗﻨﺪﻱ ﻣﺼﺮﻑ ﺷﺪﻩ ﻣﻘﺪﺍﺭ ﭘﻮﺳﻴﺪﮔﻲ ﺯﺍﻳﻲ ﻣﻮﺍﺩ ﻗﻨﺪﻱ ﻭﻫﺮ ﻣﺎﺩﻩ ﺧﻮﺭﺍﻛﻲ ﻛﻪ ﺩﺭ ﺁﻥ ﻣﻮﺍﺩ ﻗﻨﺪﻱ ﺑﻜﺎﺭ ﺭﻓﺘﻪ ، ﺯﻳﺎﺩ ﻣﻴﺒﺎﺷﺪ.  ﺑﻬﺘﺮ ﺍﺳﺖ ﺩﺭ ﺻﻮﺭﺕ ﻣﺼﺮﻑ ﻣﻮﺍﺩ ﻗﻨﺪﻱ ، ﻣﺼﺮﻑ ﺁﻥ ﺑﻪ ﻣﻘﺪﺍﺭ ﻛﻢ ﺩﺭ ﻫﺮ ﻭﻋﺪﻩ ﻭ ﺩﺭ ﺩﻓﻌﺎﺕ ﻛﻢ ﺍﻧﺠﺎﻡ ﺷﻮﺩ  . ﺣﺘﻲ ﺍﻻﻣﻜﺎﻥ ﺍﺯ ﻣﺼﺮﻑ ﻣﻮﺍﺩ ﻗﻨﺪﻱ ﺑﺎ ﻏﻠﻈﺖ ﻭ ﭼﺴﺒﻨﺪﮔﻲ ﺑﺎﻻ ﺍﺟﺘﻨﺎﺏ ﺷﻮﺩ .ﻣﻮﺍﺩ ﻗﻨﺪﻱ ﺑﺎ ﻫﺮ ﻭﻋﺪﻩ ﻏﺬﺍﻳﻲ ﺧﻮﺭﺩﻩ ﺷﻮﺩ ﻧﻪ ﺩﺭ ﺑﻴﻦ ﻭﻋﺪﻩ ﻫﺎ ﻭ ﺑﻬﺘﺮ ﺍﺳﺖ ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﺁﻥ ﺑﻼﻓﺎﺻﻠﻪ ﺩﻧﺪﺍﻧﻬﺎ ﻣﺴﻮﺍﻙ ﺯﺩﻩ ﺷﻮﻧﺪ .

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.